torstai 8. lokakuuta 2009

Ulkoasusta ja sisällöstä

Niin, kai tämä blogi voi näin alussa toimia myös itsensä kehittämisfoorumina.

Eli minkä näköisen haluamme tästä blogista? Mulla ei itsellä ole yhtään graafista silmää, joten en osaa tätä järkevämmän näköiseksi tuunata.

Tarkoitus on siis kirjoittaa mitä tahansa kirjallisuuteen liittyvää. Romaaneista, runoista, tietokirjoista, sarjakuvista, lasten kirjoista, mistä tahansa arvosteluita, vinkkausta, kommentteja. Eikä pelkästään kirjoista vaan myös kirjallisista ilmiöista ja keskustelua herättäneistä kirjallisuuteen liittyvistä aiheista ja uutisista.

Esim. tällä hetkellä ajankohtaisia aiheita voisivat olla vaikkapa Kirjallisuuden Nobel -institutio, Veikko Huovisen elämäntyö suomalaisen kirjallisuuden hyväksi ja kirjallisuuden rooli yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä ja median apulaisena vallan vahtikoirana Tervon Koljatin herättämän keskustelun myötä.

Toisaalta ihan hyvin voi kirjoittaa myös seuraavanlaisen postauksen: "Luin Aku Ankan taskukirjan 256. Se oli hyvä."

Eli ihan mitä vaan, kunhan jonkinlainen aasinsilta kirjallisuuteen tai kirjoihin on löydettävissä.

12 kommenttia:

  1. Panu voisi kenties pistää näppinsä peliin ulkoasua tuunatessa... Ainakin TV-mainokset ovat hienoja. Tiina O.

    VastaaPoista
  2. Mitkä tv-mainokset? Onko sulla Tiina google-tunnareita. Mietin että pitäiskö tehä yhteiset tunnarit sellaisille bloggaajille joilla ei ole google-tunskia ja jotka ei sellaisia viitsi hankkia. Silloin tosin ei näkisi mitä kukakin on kirjoittanut.

    VastaaPoista
  3. no meidän kirjaston mainos-tv...ei sen ihmeempää ;D. On mulla jokkut tunnarit. Täytyy testailla, vieläkö ne toimii. Tiina

    VastaaPoista
  4. Joo tota ulkoasua ja värejä vois vähän tuunata paremmaksi! ja noita kuvapalkkeja on suht helppo lisätä ton bloggerin työkalujen avulla... eli meikä ainakin voi tehä moisia

    VastaaPoista
  5. ja nyt siellä on eka video. Eli jotain tommosta vai?

    VastaaPoista
  6. Jees, hyvä juttu. Just kaikkea tollasta sälää. Kunhan sivu pysyi jollain tavalla hallinnassa, siis niin että ei vain ole täynnä sekavaa tavaraa. Mä aattelin lisäillä vähän linkkejä kun jaksan.

    VastaaPoista
  7. Värimaailmaa voisi hieman muuttaa. Nykyinen banneri/otsikko tuo ainakin minulle mieleen jonkinlaisen varoitustekstin, johtuu ehkä taustan paloautonpunaisesta väristä. Joku hillitty kuvallinen banneri ehkä toisi hieman eloisuutta sivuille? Toki järjestys ja yksinkertaisuus kannattaa säilyttää jotta sivut ovat selkeät ja luettavat.

    VastaaPoista
  8. Kerro säkin Anssi mulle google-tunnaris, niin lisään sut blogin kirjoittajiin. Pitäis varmaan vähän sopia, että kuka luo sivun ulkoasun, ettei kaikki tee muutoksia. Tosin siten voisi tulla kyllä aika jännän näköinen...

    VastaaPoista
  9. Jaahas, Panu on ilmeisesti aloittanut ulkoasun muokkauksen.

    VastaaPoista
  10. Joo vähä räpläsin aikani kuluksi.. Vois olla vähän leveempi toi keskipalkki.. pitää ettiskellä sopivampaa templatea kun kerkeää.

    VastaaPoista
  11. Vaikuttaa jo huomattavasti asiallisemmalta. Hyvää työtä! Minun g-tunnus on anssi.sajama.

    VastaaPoista
  12. Joo pitäis kyl ettiä joku toinen template, koska tää näyttää laajakuvanäytöltä todella huonolta. Tekstiä on ehkä kolmasosa näytön leveydestä ja kaksi kolmasosaa on tuota ruskeaa reunaa.

    VastaaPoista